top of page

Kine

Elke persoon is uniek dus elke behandeling verloopt individueel volgens ieders specifieke behoeften en noden.

My Balance KBL8.jpg

Fasciatherapie

Fascia is het bindweefsel waarmee ons lichaam doorweven is. Het speelt een cruciale rol in ons functioneren. Het beïnvloedt onder andere het stresssysteem, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.

De kwaliteit van het bindweefsel verandert onder invloed van elke vorm van stress. Diverse pijnklachten kunnen hierdoor ontstaan zoals hoofdpijn, gewrichtspijnen, slaapproblemen, concentratieproblemen,…

De behandeling bestaat steeds uit een mix van zachte manuele technieken trage, bewegings-vormen, meditatie,... De patiënt wordt steeds betrokken bij de behandeling waardoor het inzicht in het ontstaan van zijn klachten groeit en hij zijn lichaam beter leert kennen en respecteren.

Relaxatietherapie

In deze therapie wordt gebruik gemaakt van een aantal oefeningen die zeer duidelijk en eenvoudig zijn. Deze oefeningen leren je bewust te worden van je lichamelijke en geestelijke gespannenheid. Concreet gebeurt dit via ademhaling, aandacht, beweging, visualisatie en houding. 

My Balance KBL24.jpg
My Balance KBL22.jpg

Hartcoherentie

Bij hartcoherentie ligt de focus op het herstel van evenwicht tussen je hart en je brein. Door aanhoudende stress, piekergedachten en emoties raakt het evenwicht zoek tussen spanning en ontspanning. Via een eenvoudige ademhalingstechniek die dagelijks wordt beoefend, brengen we ons hartritme en onszelf terug in balans. Het versnellen en vertragen van ons hartritme dat samengaat met onze ademhaling wordt door in hartcoherentie te komen terug op mekaar afgestemd.

Meditatie en mindfulness

Mindfulness is een vorm van aandachtstraining waarbij we ons lichaam trainen om onze aandacht naar “binnen” te richten. Met mildheid en respect naar onszelf kijken zonder te oordelen, alleen te observeren wat er zich aandient. Aanwezig leren zijn in het hier en nu en te accepteren wat er is. Het lijkt eenvoudig maar het is niet altijd even makkelijk. Het is een proces van innerlijke ontwikkeling.

My Balance KBL25.jpg

Tarieven

Tarieven 2024

Een behandeling in het kabinet

  • 30 minuten: €35

  • 45 minuten: €52,50

  • 60 minuten: €70

 

Behandeling aan huis

  • 30 min: €40

Betalingen gebeuren vanaf nu steeds na elke behandeling. Het is makkelijk voor de administratie en de terugbetaling dat u meldt of u al behandelingen hebt gehad bij een andere collega kinesitherapeut. 

Behandelingen die minder dan 24 uur op voorhand worden afgezegd, worden aangerekend. 

Betaling mogelijk via payconiq, cash (gepast), QR-code. 

bottom of page