top of page

Ons team

My Balance KBL4.jpg

Katleen Segers

“Wat is er mooier dan jezelf elke dag opnieuw kleine momentjes van rust te gunnen om je lichaam en geest in balans te houden. Als je deze momenten bewust kan beleven, kan je elke dag opnieuw van het leven genieten…”!

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in een ziekenhuis, ben ik ondertussen al 10 jaar actief in mijn zelfstandige praktijk: My Balance. 

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van stressgerelateerde klachten: hyperventilatie, burn-out klachten tot steeds terugkerende klachten zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn. Ook bij kinderen kunnen zich reeds stressgerelateerde klachten manifesteren zoals moeilijk inslapen, faalangst, chronische hoofdpijn en buikpijn.

Lichamelijke klachten zijn altijd een signaal van ons lichaam... Ik begeleid mensen door op een lichaamsgerichte aanpak hun klachten te verhelpen en te leren begrijpen. Het is zo fijn om mensen stap voor stap te zien groeien in het terug leren voelen van hun emoties, leren genieten van tijd te nemen voor zichzelf, leren bewust te ademen, leren bewust te bewegen en zo terug thuis te komen in hun eigen lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat dit bewustwordingsproces ertoe bijdraagt dat mensen makkelijker voelen waar ze nood aan hebben doordat ze zichzelf beter begrijpen en leren kennen. Ze staan bewuster in het leven en ervaren meer innerlijke rust.

 

Daar deze weg voor iedereen anders is, maakt dat elke behandeling ook uniek is en wordt afgestemd op ieders unieke noden en behoeften. De rode draad door mijn behandelingen is een mix van fasciatherapie, ontspanningstherapie en fundamentele kinesiologische communicatie. 

 

Naast mijn job als kine ben ik ook Yogadocente.  

Ik geef  wekelijks yogalessen aan volwassenen. Yoga biedt de mogelijkheid om de harmonie tussen je mind en je lichaam te ervaren. Dit bekom je door gedurende een uur alleen de focus bij jezelf te brengen, de dag even te laten voor wat hij is en te bewegen met respect voor je eigen grenzen. 

My Balance KBL2.jpg

Anneline Verbeeck

"Focus op wat je lichaam voor je doet in plaats van hoe het eruit ziet!"

Ik ben Anneline en ben afgestudeerd in 2022 als diëtist. Ik ben een gepassioneerde en gedreven persoon die zich ten volle inzet in het begeleiden van mensen.

 

Als dochter van Katleen Segers heb ik mijn mama zien openbloeien wanneer ze begon te werken als zelfstandige kinesist en kon ik alleen maar opkijken naar hoe zij een goed draaiende praktijk uit de grond stampte. Ik ben dan ook heel enthousiast om mee te mogen starten bij haar in de praktijk. 

 

Tijdens mijn studies merkte ik vaak de gevoeligheid rond het onderwerp "gewicht"! Dit zowel bij de jeugd als bij volwassenen. De verandering van het lichaam wordt vaak gezien als iets slechts. Het is echter maar de vraag of dit effectief "slecht" is. Mijn missie is om mensen zich terug gelukkig in hun vel te laten voelen met een gebalanceerde eet- en levensstijl, ongeacht het cijfer op de weegschaal. 

 

In het laatste jaar van mijn studies heb ik mijn afstudeerwerk geschreven over intuïtief eten bij patiënten met een eetbuistoornis. Het werd me al snel duidelijk dat intuïtief eten een meerwaarde biedt voor alle mensen. Ik heb daarom ook een opleiding gevolgd bij Celien Rombouts van Healthy Habits Celien over intuïtief eten specifiek voor diëtisten. 

bottom of page